Arma horecaverhuur

Marc Sanders - Arma horecaverhuur 2

Strijden voor je recht terwijl je een bedrijf te runnen hebt Op 2 juni 2020 heb ik faillissement aangevraagd met als doel om een doorstart te maken en dat is gelukt. Ik zag het allemaal al aankomen en kon problemen mooi voor zijn, dacht ik. Door administratieve regeltjes die elkaar tegenspreken moet ik nu vechten […]

Fratelli e Pizza

Fratelli e Pizza

Volgend jaar wordt echt een top jaar! (zeggen we al 3 jaar) Ik ben blij met de maatregelen, maar niet met de manier waarop. Je kunt niet 4 dagen van te voren een gigantisch festivalweekend aflasten (we zouden op 6 festivals staan!). En dat Zandvoort daarna wel doorgaat, snap ik gewoon niet.. Zico Wesselman (29) […]

UWV beroept zich telkens op het ontbreken van de hardheidsclausule

‘Vanwege een administratief bij-regeltje geen recht op de NOW2? Zo gaan we toch niet met elkaar om in Nederland?!’ René van Helden, administrateur van de hardwerkende ondernemer MG Orlik Kassenbouw B.V. vertelt hoe zijn klant met zijn groeiende bedrijf in de problemen is gekomen door de conornamaatregelen en nog altijd geen compensatie krijgt omdat hij […]

Knokken en overleven. Echt gezellig was het niet.

Slijterij Cevelum

Laurence van Domburg Scipio van Slijterij en drankengroothandel Cevelum Je droombedrijf overnemen Het jaar 2020 begon goed. Ik was met de overname van de slijterij en drankengroothandel bezig.  Ik was heel enthousiast. We kregen veel opdrachten binnen. Zelf zat ik nog in de ziektewet en was mezelf eruit aan het werken. We waren voor de […]

Interview Jolien Slavenburg, directeur Kernzaken

Jolien Slavenburg

Jolien Slavenburg is eigenaar van Kernzaken, leergang en training in intuïtief leiderschap. In de eerste ronde ging het nog wel In de eerste ronde dacht ik: Ik wil dit zelf oplossen, ik ga geen steun aanvragen. De trainingen die ik geef zijn zowel online als op locatie (heel bijzondere locaties). In onze online academy staan […]

Het zou een tijd van opbouw worden

De Basiliek Hans Beukema

Interview Hans Beukema, De Basiliek In 2017 hebben mijn broer Adolf, Willem Bos (chef-kok en mede-eigenaar) en ik een kerk gekocht. We hadden gigantisch geïnvesteerd om van de katholieke kerk een mooi restaurant te maken ‘De Basiliek’ genaamd als grappig overstatement. Inmiddels hadden we in totaal 30 ervaren mensen in dienst, in ons restaurant als […]

Ik weet niet meer hoe het nu verder moet

Benjy Brink van Brink verhuur

Benji Brink van Brink Verhuur BV | Ik weet niet hoe het nu verder moet Vlak na het geweldige feest vanwege het 25 jarig bestaan van Brink Verhuur (en wij weten feest te maken!), gaat het land op slot. Paniek Dat was schrikken: wat is er aan de hand, wat gaat er gebeuren, hoe lang duurt dit? […]

Beta koffie Community

Als starter kon ik geen kant meer op Ondernemer: Aaron Wayne Ik zat in een domino-effect waarbij de dominostenen die omvielen steeds groter werden In september 2018 verliet ik Seattle om de wereld te verkennen. Ik bleef hangen in Maastricht door de heerlijke sfeer en de vriendelijkheid van de mensen. Door de Dutch – American […]

Loungeklipper

Loungeklipper image

Voor tonnen het schip in Ondernemer: Remco Voorneveld Als ik geen boten en vouchers verkocht had, was ik nu faliekant failliet geweest, vertelt Eigenaar Remco Voorneveld. De overheid helpt het groot bedrijf, maar lijkt van het MKB af te willen. In 20 jaar tijd is mijn bedrijf Loungeklipper uitgegroeid tot 9 authentieke schepen waarmee ik […]

KC-service hospitality support

KC-service image

2,5 jaar draaien en dan 1,5 jaar stilstaan, KC-service Ondernemer: Max Claushuis In oktober 2017 zijn we ons horeca-uitzendbureau begonnen. We waren net 2,5 jaar bezig en dan stort het zo in. Het is een hele lastige 1,5 jaar geweest. Het zal wel snel voorbijgaan Per direct werden in maart 2020 alle evenementen afgelast. We waren […]