Coronaclaim MKB logo

De coronamaatregelen zijn genomen om de hele bevolking zo veel mogelijk te beschermen tegen corona. De kosten die gemaakt worden in de gezondheidszorg verdelen wij in Nederland over het hele volk. De schade die ontstaan is door de coronamaatregelen hoort dus ook over de hele bevolking te worden verdeeld, omdat ze tot de gezondheidszorgkosten behoren. Dan kan het niet zo zijn dat ondernemers veel zwaarder worden geraakt dan mensen in loondienst.

Alleen door samen een vuist te maken, kunnen we voor alle MKB ondernemers in Nederland een eerlijke compensatie krijgen.

Als je ons initiatief steunt, dan help je ons en alle benadeelde MKB ondernemers door je verhaal te delen en een donatie te doen. Met behulp van jouw donatie zullen wij proberen een eerlijke compensatie te bewerkstelligen. Als dat niet lukt in een goed gesprek met de overheid, dan zullen we dat via de rechter proberen af te dwingen.

Wij zijn er namelijk op voorbereid om een rechtszaak aan te spannen tegen de overheid. Dat kost wel geld. Daarom vragen wij als donatie een bedrag van EUR 450,- van iedereen die ons steunt.

De stappen zijn 

  1. Hier kun je je verhaal met ons delen en een donatie doen
  2. Je wordt door ons op de hoogte gehouden over de voortgang van onze claim.
  3. Wij gaan voor eerlijke compensatie voor alle benadeelde MKB ondernemers. Als we naar de rechter gaan, zorgt het vonnis van de rechter ervoor dat je efficiënter kan procederen in een eventuele eigen procedure.

Word je uiteindelijk een rolmodel?

  1. Als je je hebt opgegeven als voorbeeld (rolmodel), dan nemen we contact met je op en bespreken we of je een geschikt rolmodel voor een rechtszaak kunt zijn. Je vertegenwoordigt dan eigenlijk vele MKB ondernemers met een vergelijkbaar verhaal.
  2. Als je rolmodel wordt, dan hebben we meer gegevens van je nodig. Denk daarbij aan stukken ter onderbouwing van schade. Ook vragen we je om een volmacht te verstrekken, zodat Stichting Coronaclaim MKB efficiënt namens jou kan procederen. We kunnen je ook helpen met het berekenen van je schade.

Onderhandelingen met de overheid en een bodemprocedure bij de rechtbank gaan doorgaans niet snel, maar is wel grondig. Het is nu tijd om de balans op te maken: wie betaalt de kosten van de bescherming van de gezondheid van de hele bevolking? Nu alleen de MKB ondernemers, dat moet rechtvaardig verdeeld worden over de hele bevolking!

Maak samen een vuist voor rechtvaardige schadevergoeding voor MKB ondernemers.