Coronaclaim MKB logo

Hoe verloopt de schadeclaim voor het MKB?

Alleen door samen een vuist te maken, kunnen we voor alle MKB-ondernemers in Nederland een eerlijke compensatie krijgen.

Steun het MKB door een donatie te doen op Getfunded

Als jij ons initiatief steunt, dan help je benadeelde MKB-ondernemers door een donatie te doen en eventueel je schade in te vullen. Met behulp van jouw donatie gaan wij proberen een eerlijke compensatie af te dwingen. Als dat niet in een goed gesprek met de overheid lukt, dan gaan we daarvoor naar de rechter.

En/of vul het schadeformulier in voor 450,-

Wij zijn er namelijk op voorbereid om een rechtszaak aan te spannen tegen de overheid. Dat kost wel geld. Daarom vragen wij als donatie een bedrag van EUR 450,- van iedereen die het schadeformulier invult. Hieruit worden 10-20 rolmodellen gekozen zodat de rechter hier uitspraak over kan doen. De overige deelnemers krijgen beschikking over het juridisch dossier zodat individueel de schade kan worden geclaimd.  Dit scheelt jouw advocaat veel voorwerk en juridisch uitzoekwerk. Afhankelijk van het tarief van jouw advocaat bespaar je tussen de 3.000,- en 5.000,- euro hiermee. Wanneer je geen schade wil invullen of meer wil bijdragen, kun je het MKB toch steunen door een zelfgekozen bedrag te storten op Getfunded.

Wil je rolmodel zijn?

Wil je als rolmodel optreden in een rechtszaak? Laat het ons weten. Uit alle aanmeldingen selecteren wij een aantal rolmodellen die representatief zijn voor vele MKB-ondernemers. Als we jou selecteren om als rolmodel op te treden, dan ben je wel meer tijd kwijt. We hebben dan namelijk veel gegevens van je nodig. Het voordeel is wel dat jouw situatie aan een rechter wordt voorgelegd. Daarmee help je andere MKB-ondernemers met een vergelijkbare zaak.

De stappen zijn :

  1. Wil je alleen MKB-ondernemers steunen en geen schade invullen of wil je meer dan 450,- euro steunen? Klik dan hier en vul dan je eigen donatie in. Alle hulp is welkom!
  2. Hier kun je het schadeformulier invullen en de donatie doen van 450,- euro. Je wordt door ons op de hoogte gehouden over de voortgang van onze claim. Wij gaan voor een eerlijke compensatie voor alle benadeelde MKB-ondernemers. Als we naar de rechter gaan, zorgt het vonnis van de rechter ervoor dat je efficiënter kan procederen in een eventuele eigen procedure. Dit scheelt jouw advocaat veel voorwerk en juridisch uitzoekwerk. Afhankelijk van het tarief van jouw advocaat bespaar je tussen de 3.000,- en 5.000,- euro hiermee.
  3. Word je een rolmodel? Als je je hebt opgegeven als rolmodel, dan nemen we contact met je op en bespreken we of je een geschikt voorbeeld voor een rechtszaak kunt zijn. Je komt dan eigenlijk op voor vele MKB-ondernemers met een vergelijkbaar verhaal.

    Als je rolmodel wordt, dan hebben we meer gegevens van je nodig. Denk daarbij aan stukken ter onderbouwing van schade. Ook vragen we je om een volmacht te verstrekken, zodat Stichting Coronaclaim MKB efficiënt namens jou kan procederen. We kunnen je ook helpen met het berekenen van je schade. Het voordeel is dat jouw situatie ter beoordeling aan de rechter wordt voorgelegd. Daarmee help je niet alleen anderen, je weet na het vonnis ook hoe de rechter over jouw situatie denkt. Na het vonnis heb je als rolmodel al de uitspraak.

Onderhandelingen met de overheid en een bodemprocedure gaan doorgaans niet snel, maar het is wel grondig. Het is nu tijd om de balans op te maken: wie betaalt de kosten van de bescherming van de de gezondheid van de hele bevolking? Nu zijn dat alleen de MKB-ondernemers; maar dat moet rechtvaardig verdeeld worden over de hele bevolking!

De volgorde om compensatie te krijgen voor het MKB is als volgt:

 

1. Eerst wordt het gesprek aangegaan met de overheid. Voordat je een dagvaarding stuurt heb je dat volgens goed gebruik te doen. De rechter zal hier namelijk om vragen. Aangezien al diverse branchepartijen om de tafel hebben gezeten en daar onvoldoende beweging in is gekomen richting het MKB, hebben wij nu een dagvaarding voorbereid en zijn we bereid om de gang naar de rechter te maken.

2. Wanneer er onvoldoende bereikt wordt in het overleg met de overheid zullen we de Staat dagvaarden. Als je geen rolmodel bent en het schadeformulier hebt ingevuld, ontvang je:

  • een concept dagvaarding
  • de juridische verkenning hierachter
  • het door jou ingevulde schadeformulier: dit scheelt jouw advocaat veel voorwerk en juridisch uitzoekwerk. Afhankelijk van het tarief van jouw advocaat bespaar je tussen de 3.000,- en 5.000,- euro hiermee.

 

3. Voor de 10-20 rolmodellen voeren wij de bodemprocedure. Je kunt in overleg met je eigen advocaat ervoor kiezen om direct de schadevergoeding te claimen met behulp van de door ons aangeleverde onderbouwing, of wachten totdat de bodemprocedure verder gevorderd is zodat jouw advocaat op de ontwikkelingen kan inspelen.

Maak samen een vuist voor rechtvaardige schadevergoeding voor MKB-ondernemers!