Coronaclaim MKB logo

Wat is stichting coronaclaim MKB?

Stichting coronaclaim MKB is opgericht om voor MKB-ondernemers de (financiële) schade te claimen die zij hebben geleden en/of nog lijden door de coronamaatregelen.

De stichting coronaclaim MKB  heeft ten doel het behartigen van de belangen van mkb-ondernemers in het algemeen en ondernemers die als rolmodel naar voren willen treden in het bijzonder, waaronder begrepen maar niet beperkt tot:

  • het onderzoeken en vaststellen van de financiële en juridische gevolgen voor mkb-ondernemers van de door de Staat ingestelde coronamaatregelen;
  • het realiseren van compensatie voor mkb-ondernemers die zijn benadeeld door de coronamaatregelen;
  • het optreden als woordvoerder en/of vertegenwoordiger van mkb-ondernemers in verband met de geleden schade.

 

Stichting Coronaclaim MKB is een initiatief van beUnited , dé onafhankelijke belangenorganisatie van, vóór en dóór >39.000 zelfstandig ondernemers.

Waarom doen we dit?

Om rechtvaardigheid voor MKB-ondernemers te krijgen! Als ondernemer in het MKB kun je dit nooit alleen doen, want het is kostbaar en tijdrovend. Daarom hebben we de handen ineen geslagen, want samen staan we sterker. Als het kan via een goed gesprek met de overheid, als het moet via de rechter.

Transparantie staat voorop!

Stichting Coronaclaim MKB heeft geen winstoogmerk. Tenslotte willen we er niet aan verdienen maar rechtvaardigheid voor MKB-ondernemers verkrijgen. Het bestuur van de Stichting voeren hun taken uit omdat zij overtuigd zijn van het doel van de Stichting. Hun functie is daarom onbezoldigd. Zij ontvangen alleen een beperkte onkostenvergoeding. Elke deelnemer krijgt op verzoek inzage in de inkomsten en uitgaven van de Stichting Coronaclaim MKB.

Juridische partner

Wij werken voor de juridische claim samen met Fyner, een juridisch kantoor dat is gespecialiseerd in maatschappelijke zaken tegen de overheid.

Doe je ook mee?

Doe je ook mee om samen een vuist te maken? Meld jouw claim aan en deel onze berichten, posts en deze website met al je relaties zodat we het samen voor elkaar krijgen! 

Stichting Coronaclaim.nl