Coronaclaim MKB logo

Doe jij ook mee?

1. Doe mee met de compensatieprocedure

Door een donatie te doen en je verhaal met ons te delen, kunnen we daadwerkelijk een vuist maken tegen de onredelijke benadeling van vele MKB-ondernemers in Nederland. Veel ondernemers hebben al aangegeven onze claim te steunen.

Een rechtszaak kost doorgaans vele duizenden euro´s en je bent er veel tijd aan kwijt. Tijd die je liever aan ondernemen besteedt. En waarschijnlijk is ook jouw schade vele malen hoger dan je donatie. Doordat wij namens verschillende soorten MKB-ondernemers een vordering indienen en een eerlijke compensatieregeling vragen, wordt al veel voorwerk gedaan.

Ook ben je minder advocaatkosten kwijt, omdat donateurs onze juridische analyse kunnen opvragen.

Dan is het een kwestie van afweging: ‘Hoeveel kost het mij en hoeveel levert het mij op?’ Meedoen kost €450,-
Hieruit worden 10-20 rolmodellen gekozen zodat de rechter hier uitspraak over kan doen. De overige deelnemers krijgen beschikking over het juridisch dossier zodat individueel de schade kan worden geclaimd. Wanneer je geen schade wil invullen, kun je het MKB toch steunen door een zelfgekozen bedrag te storten op Getfunded.

2. Claim je schade

We kiezen uit de donateurs circa 10-20 rolmodellen. Dat betekent dat de rechter jouw zaak zal behandelen. Dat kost je aan de ene kant meer tijd in het aanleveren van stukken, aan de andere kant wordt direct jouw schade behandeld door de rechter. We kiezen voor elk rolmodel een ondernemer uit die goed communiceert en duidelijke stukken  aanlevert. Meedoen kost €450,-

3. Doneer alleen en steun hiermee alle MKB-ondernemers in deze moeilijke tijden.

Is €450,- teveel voor je, of is je schade invullen nu teveel werk of wil je alleen samen met andere MKB-ondernemers een vuist maken? Klik dan hier en vul dan je eigen donatie in. Alle hulp is welkom!

Overleg met de Staat voor compensatiefonds

Voordat een rechtszaak wordt opgestart is het een goed gebruik dat je eerst de tegenpartij, in dit geval de Staat, de kans geeft om zelf compensatie aan te bieden. We verwachten niet hier heel veel van aangezien de politiek al heeft beslist over de steunmaatregelen. In de praktijk blijkt dat alleen het personeel en de vaste lasten  worden beschermd en niet de MKB-ondernemers. Hierdoor zijn schulden aangegaan door ondernemers en is spaargeld en kapitaal verdampt.

Mochten  wij met de overheid een regeling afspreken of als we een vonnis van de rechtbank krijgen, dan kun je vervolgens eenvoudig en snel bepalen of jouw schade voor vergoeding in aanmerking komt, wanneer je geen rolmodel bent geworden. Met een regeling en juridisch voorwerk in de hand, die je van ons krijgt voor de bijdrage van €450,- , bespaar je flink  op de advocaatkosten om je compensatie te claimen.

 

 

Doe nu mee, voor jezelf en alle MKB-ondernemers!